Ajax-uitblinker heeft het lastig: Als Appies naam valt, heeft hij het moeilijk

Ajax-uitblinker heeft het lastig: "Als Appies naam valt, heeft hij het moeilijk"

28-07-2017 07:28
24

Van alle Ajacieden heeft Donny van de Beek de meeste moeite om het drama rondom Abdelhak Nouri te verwerken. In gesprek met De Volkskrant laten zijn medespelers weten dat ze massaal meeleven met de middenvelder.

Van de Beek scoorde woensdagavond in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice en droeg zijn doelpunt op aan Nouri. "Ik kreeg kippenvel dat juist Donny scoorde. Als er één Appies vriend is, is hij het", aldus aanvoerder Joël Veltman. "Als Appies naam valt, heeft hij het daar moeilijk mee", vult Nick Viergever aan. De linksback verloor op jonge leeftijd zijn vader en begrijpt wat Van de Beek moet doormaken. "Heb je al iets heftigs meegemaakt, dan is het anders. Vooral de jonge jongens kennen dit niet."

Ook Lasse Schöne was het opgevallen dat Van de Beek moeilijke tijden doormaakt. De Deen drukt zijn jonge ploeggenoot op het hart om de zorgen van zich af te voetballen. "Luister, als je gaat trainen, ben je het echt even kwijt. Dan mag je ook plezier hebben. Dat is fijn, positief, gezond." Volgens Van de Beek zelf is zijn doelpunt teen Nice van grote waarde. "Appie wil graag dat we doorgaan. Dat weet ik."