'Chelsea gaat voor opvallende transferzaken: Koeman-ster en Arsenal-aanvaller'

'Chelsea gaat voor opvallende transferzaken: Koeman-ster en Arsenal-aanvaller'

28-07-2017 07:41
8

Chelsea overweegt de selectie deze transferzomer met twee Engelse spelers uit te breiden. De club van manager Antonio Conte denkt aan biedingen voor Everton-ster Ross Barkley en Arsenal-aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain, meldt The Telegraph.

Barkley is op weg naar de uitgang bij Everton nadat hij manager Ronald Koeman heeft laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen om een nieuw avontuur aan te gaan. Koeman stelde al dat hij er honderd procent op rekent dat de aanvallende middenvelder vertrekt. Ook Tottenham Hotspur en Manchester City willen de man van ruim 55 miljoen euro hebben.

Oxlade-Chamberlain mag in principe niet weg bij Arsenal, maar een transfer zou bespreekbaar zijn voor 35 miljoen euro. De aanvaller heeft nog een éénjarig contract bij Arsenal en kan de concurrentie aangaan met Victor Moses als rechterflankspeler.

Chelsea legt de focus op het halen van in ieder geval één international van Engeland omdat de club nog maar één speler heeft die een basisspeler is in de nationale ploeg: Garry Cahill. Bovendien raakte de ploeg van Conte deze zomer drie spelers kwijt die de 'homegrown'-status hebben: John Terry, Nathan Aké en Asmir Begovic.