Verraste Been na zes weken ontslagen: Dat zei ik nog. Maar hij heeft geen geduld

Verraste Been na zes weken ontslagen: "Dat zei ik nog. Maar hij heeft geen geduld"

Gepubliceerd: vrijdag 28 juli 2017 om 13:27vr 28-07-2017 om 13:27

Mario Been is verrast door zijn ontslag bij APOEL Nicosia, zes weken nadat hij aan de slag ging bij de Cypriotische club. Vrijdag moest hij op het matje komen bij de voorzitter.

APOEL verloor woensdag in de derde voorronde van de Champions League bij het Roemeense FC Viitorul Constanta met 1-0. Geen man over boord met de return van volgende week voor de boeg, zou je zeggen, maar de clubleiding vond de nederlaag voldoende aanleiding om Been de laan uit te sturen. "De president zei dat de fans niet tevreden zijn. Dat hij een statement moest maken", vertelt de coach in gesprek met RTV Rijnmond.

"We zijn een gewone club uit Cyprus en je kan een wedstrijd verliezen. Dat zei ik nog. Maar hij heeft geen geduld. Dus we vliegen morgen terug naar huis", zegt Been, wiens assistenten Damien Hertog en Bart Caubergh ook ontslagen zijn. "Ook de spelers zijn verrast. Ik ben geloof ik trainer nummer veertien in vier jaar tijd, die er uit vliegt. Ik weet ook zeker dat we het resultaat kunnen herstellen, maar de fans zijn enorm opvliegend. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar het zij zo..."

"Het is een mooie club met enorm veel ambitie, maar je moet wel weten wat je niveau is. Als je in de Champions League met 1-0 verliest van een vrij goede club moet je niet direct in de war raken. Maar dat schijnt hier wel te gebeuren dus", aldus Been, die volgens RTV Rijnmond vermoedelijk terugkeert in zijn rol als tv-analist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws