Salaris Schaken zit clubs dwars: Heb wel bepaalde levensstandaard, hou van luxe

Salaris Schaken zit clubs dwars: "Heb wel bepaalde levensstandaard, hou van luxe"

28-07-2017 14:35
50

Ruben Schaken is kritisch in de zoektocht naar een nieuwe club. De 35-jarige aanvaller zit zonder werkgever en wil alleen bij een goed salaris nog een jaartje aan zijn loopbaan vastplakken.

"Ik ben heel nuchter. Ik stop er net zo makkelijk ook gewoon mee", zegt Schaken, die is vertrokken bij ADO Den Haag, tegen FR12. "Ik heb heel veel leuke dingen op mijn pad, ben een huis aan het bouwen, een hartstikke mooi project. Om mij hoef je je niet druk te maken. Ik neem het leven gewoon zoals het komt."

Schaken sprak met een aantal clubs. De partijen die hij interessant vond, vonden zijn salaris te hoog voor zijn leeftijd. "Ik ben 35, maar ik sta natuurlijk wel voor een bepaalde verdienste. Ik ga niet voor een appel en een ei voetballen. Ik ken mijn waarde. Clubs moeten dat ook wel willen betalen en daar wringt de schoen een beetje."

"Ik heb niet echt een minimum", vervolgt Schaken. "Het is ook een gevoel. Ik heb wel een bepaalde levensstandaard. Ik hou van luxe, ik hou van goed eten. En dat kan ik allemaal zelf wel betalen, maar als ik nog ergens anders door ga voetballen moet ik offers maken. En dan praat ik over het buitenland, wanneer je je kinderen moet missen. Dat zijn wel grote offers en daar moet iets tegenover staan. Als ik in het buitenland ga voetballen en het levert me niet zo veel op, maar het kost me wel tijd met mijn kinderen, ga ik niet zomaar ergens tekenen."