'Kom maar op met die volgende wedstrijd, we willen door'

'Kom maar op met die volgende wedstrijd, we willen door'

29-07-2017 20:43
14

Trots, maar ook enigszins beduusd stond Sarina Wiegman zaterdagavond de pers te woord. De bondscoach zag 'haar' Oranje dankzij een 2-0 zege op Zweden de halve finales van het EK bereiken. 

Wiegman is lovend over haar pupillen, die sterker waren dan de Zweden. "Ik ben heel tevreden over het resultaat en bij vlagen ook over het spel. Er staat een écht team en er wordt strijd geleverd. We hadden met de uitvalbeurt van Stefanie van der Gragt wat tegenslag in de rust en moesten wisselen, maar daarna waren we nog steeds stabiel", reageerde de bondscoach tegenover De Telegraaf.

"De sfeer in dit team is zo ongelooflijk goed. Iedereen staat er voor elkaar. Er wordt iedere keer goed getraind, door iedereen. We hebben een brede selectie en als er wat gebeurt, staat er altijd iemand klaar. Iedereen bij ons heeft maar één doel en dat is die droom. Wat we momenteel teweeg brengen in het land en dat we nu ook winnen van Zweden is al een droom op zich, maar we willen door. Kom maar op met die volgende wedstrijd."