Scorende Van Wolfswinkel ziet Basel-aanvoerder plotseling stoppen

Scorende Van Wolfswinkel ziet Basel-aanvoerder plotseling stoppen

30-07-2017 20:19
2

Ricky van Wolfswinkel maakte zondag zijn eerste competitiedoelpunt voor FC Basel, maar na afloop ging het niet over de Nederlandse spits. Basel-aanvoerder Matias Delgado stopt per direct met voetballen.

Dat heeft de 34-jarige Argentijn bekendgemaakt na de 3-1 overwinning op FC Luzern, waarbij Van Wolfswinkel zijn thuisdebuut bekroonde met een fraaie kopgoal. Het contract van Delgado liep nog één jaar door, maar hij voelt zich 'te moe' om door te gaan. Hij zet er met onmiddellijke ingang een punt achter.

"Ik ben te moe om nog te voetballen. Bij een topclub als FC Basel moet je honderd procent fit zijn en dat ben ik helaas niet meer. Daarom had ik deze moeilijke beslissing genomen", verklaart Delgado, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dit is het beste voor mezelf en voor het team. Het is de enige juiste beslissing, hoe moeilijk die ook is."

Delgado begon nog hoopvol aan het nieuwe seizoen. "Ik dacht dat ik nog een jaar kon spelen, maar ik ben er de afgelopen weken achter gekomen dat dat er helaas niet meer in zit", besluit de spelmaker, die naast Basel uitkwam voor River Plate, Chacarita Juniors, Besiktas en Al-Jazira.