'Ik had niet verwacht dat zo'n grote club als Ajax zich zou melden'

'Ik had niet verwacht dat zo'n grote club als Ajax zich zou melden'

01-08-2017 07:19
39

Kostas Lamprou neemt zijn uitspraken over Ajax een paar jaar geleden niet terug. De aanstaande derde keeper van de Amsterdammers noemde de club 'kil'. Nu hij bij Ajax gaat tekenen, wordt hij daarmee geconfronteerd.

Ook vanwege zijn Feyenoord-verleden scoort Lamprou weinig punten bij de achterban van Ajax. "Dat was ook zo", zegt Lamprou over zijn uitspraken in gesprek met De Telegraaf. "Als kleine jongen, net uit Griekenland gekomen, ben ik door bepaalde mensen niet goed opgevangen."

Nu voelt Lamprou zich meer dan welkom. Ajax heeft op het juiste moment toegeslagen, want de doelman stond op het punt om bij Excelsior te tekenen. "Ik had niet verwacht dat zich nog zo'n grote club zou melden. Ik hoefde niet lang na te denken. Bij Ajax ga ik veel dingen meemaken. Daar word je alleen maar beter van."

Dat Lamprou derde keeper wordt van Ajax, ziet niet iedereen als een stap vooruit. "Iedereen mag zijn mening hebben. Maar het is mijn leven, mijn carrière. Drie jaar eredivisievoetbal bij Willem II bleek niet voldoende om interesse van buitenlandse clubs te wekken. Ik denk dat er door een jaar Ajax straks wel veel deuren opengaan."