Pastoor kent opvolgers Van Drongelen en Dumfries: 'Het lot van Sparta'

Pastoor kent opvolgers Van Drongelen en Dumfries: 'Het lot van Sparta'

01-08-2017 18:22
18

Alex Pastoor ligt zonder morren neer bij de transfer van Rick van Drongelen naar Hamburger SV. De Sparta-trainer had al rekening gehouden met een vertrek van de talentvolle verdediger en weet ook al wie er naar voren wordt geschoven als opvolger.

In gesprek met Voetbal International vertelt Pastoor dat hij ook niet werd verrast werd door de transfer van Denzel Dumfries naar sc Heerenveen. "Dat is het mechanisme. Als je zoals bij ons jonge jongens aan de bovenkant de kans geeft, weet je dat ze zich in de kijker kunnen spelen. Denzel Dumfries en Rick bewijzen dat, wij moeten ernaar handelen. Dat is inmiddels het beleid en het lot van een club als Sparta."

Pastoor is openhartig wanneer hij uitlegt in wie hij de opvolgers van de vertrokken verdedigers ziet. "Chabot is de opvolger van Van Drongelen en Janne Saksela is als vervanger van Dumfries gehaald, maar die is geblesseerd geraakt. Dat is domme pech. Daardoor wordt Sherel Floranus rechtsback en valt er een gat op links. Dougall is een optie, maar we zoeken nog een linksback. Jair Oosterlen doet het goed. Die houden we er op amateurbasis bij en in Oostenrijk hadden we Paulo Lima van Sporting Lissabon op proef. Ik vel daar nog geen oordeel over. We moeten hem goed genoeg vinden en we moeten even uitzoeken hoe het precies zit met de opleidingsvergoeding."