Ik zat hem te knijpen in het vliegtuig. We kwamen stuiterend op de landingsbaan

"Ik zat hem te knijpen in het vliegtuig. We kwamen stuiterend op de landingsbaan"

02-08-2017 12:43
7

De Nederlands-Ghanese voetballer Albert Adu is met een opvallend avontuur bezig: hij speelt zijn wedstrijden voor Klaksvík op de Faeröer. Adu doet tegenover VICE Sports zijn verhaal.

De spits begon zijn carrière bij laagvlieger TB Tvøroyri. "De aankomst was meteen spectaculair. Het was prachtig om vanuit het vliegtuig te zien hoe de eilanden erbij liggen. Eindeloze groene bergen en de wilde zee die tegen de rotsen slaat. Ik merkte meteen hoe hard het hier kan waaien. We hadden verschrikkelijk veel last van turbulentie en ik zat hem echt te knijpen in het vliegtuig. Uiteindelijk kwamen we wild stuiterend op de landingsbaan tot stilstand."

"Toen ik daarna door de voorzitter van TB Tvøroyri werd opgehaald op het vliegveld, dacht ik dat we snel naar de club zouden rijden", vervolgt Adu. "Na een uurtje in de auto kwamen we aan in een stad. Mooi, we zijn er, zei ik tegen voorzitter. Maar toen bleek dat we nog een ferrytocht van twee uur moesten maken om naar de speelstad te komen. Vooraf had niemand me verteld dat TB Tvøroyri op het zuidelijkste deel van de Faeröer eilanden ligt, waar je alleen met een boot of helikopter kunt komen."

Inmiddels is Adu gewend en heeft hij het uitstekend naar zijn zin. "Ik heb nu een eigen appartementje in Klaksvík en en een prima inkomen. Als ik eens vrij ben, trek ik lekker de natuur in. Hiken is hier fantastisch, met prachtige uitzichten over de bergen, kliffen en de zee. Ik had vooraf nooit gedacht hier drie seizoenen te spelen, maar voor nu ben ik hier gelukkig."