'Verdriet Veerman na afgeketste transfer: spits deed belofte na zelfmoord vriend'

'Verdriet Veerman na afgeketste transfer: spits deed belofte na zelfmoord vriend'

03-08-2017 09:12
71

Henk Veerman vertrekt niet naar FC Utrecht en dat is voor de spits van sc Heerenveen niet alleen een sportieve teleurstelling. De Leeuwarder Courant schrijft donderdag waarom de Volendammer ook koste wat kost voor de Domstedelingen wilde spelen.

De deal tussen FC Utrecht en sc Heerenveen klapte op een verschil van een ton, waarna Utrecht Lukas Görtler overnam van 1. FC Kaiserslautern. Voor Veerman een grote teleurstelling, want een transfer naar Utrecht was zijn droom. Omdat hij daar wél het volste vertrouwen zou genieten als basisspeler, maar voornamelijk om een persoonlijke reden.

De beste vriend van Veerman, Jan Schilder, pleegde zeven jaar geleden zelfmoord omdat hij zich realiseerde dat hij nooit het profvoetbal zou gaan halen. Veerman was op dat moment nog niet bezig met zijn droom om profvoetballer te worden en speelde bij de amateurs van FC Volendam, maar deed na de zelfmoord van zijn vriend Jan een belofte op de bank bij diens ouders: hij zou nog één keer zijn best doen om profvoetballer te worden met als ultieme doel om ooit voor FC Utrecht te spelen, de club waar Jan groot fan van was.

Afgelopen winter was Veerman al dicht bij een transfer naar FC Utrecht en deze zomer kwam de club weer bij hem uit nadat Simon Makienok een zware blessure opliep. FC Utrecht bood 700.000 euro, maar Heerenveen wilde niet afwijken van de vraagprijs van 800.000 euro, meldt de Leeuwarder Courant.