We hadden liever meer Nederlandse spelers gehad, maar dat is niet zo

"We hadden liever meer Nederlandse spelers gehad, maar dat is niet zo"

03-08-2017 20:34
6

Erwin van de Looi vindt Willem II 'te kwetsbaar'. De trainer van de Tilburgers ziet twee problemen bij de club: door het hoog opgelopen aantal buitenlanders in de selectie verloopt de communicatie stroef én er is een tekort aan oude, ervaren spelers.

"Oudere spelers raken niet zo snel in de war en blijven bij het plan zoals je vooraf afgesproken hebt. Dat is met jongere jongens vaak wat lastiger", aldus Van de Looi tegenover Omroep Brabant. De coach zag deze zomer met onder meer Dries Wuytens (Heracles Almelo), Pele van Anholt (LA Galaxy) en Anouar Kali (FC Utrecht) enkele ervaren Eredivisie-spelers vertrekken uit Tilburg.

Het liefst ziet Van de Looi meer Nederlanders bij zijn club. "Spelers die de Eredivisie kennen en die wat ouder zijn. Willem II zet in op jonge spelers om die eventueel later door te verkopen. Dat is hartstikke goed en een beleid waar ik achtersta. Alleen moeten die jongens gestuurd worden, af en toe, door wat oudere spelers. Dat is belangrijk."

Van de Looi bevestigt dat Willem II nog niet klaar is op de transfermarkt. Hij hoopt op Nederlandstalige spelers, want de taal is nu een probleem. "Het is een issue. We hadden liever meer Nederlandse spelers gehad. Maar dat is niet zo. Dat betekent dat je aanpassingen moet doen, wil iedereen je begrijpen", besluit Van de Looi.