Verbaasd Feyenoord raakt toptalent definitief kwijt aan buitenlandse club

Verbaasd Feyenoord raakt toptalent definitief kwijt aan buitenlandse club

04-08-2017 10:17
104

Feyenoord verliest opnieuw een toptalent aan een buitenlandse club. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De zestienjarige Joshua Zirkzee heeft de clubleiding laten weten dat hij gaat vertrekken.

Het AD schrijft dat Zirkzee en zijn vader een contractaanbieding van Feyenoord definitief hebben afgeslagen. De jonge aanvaller, die te boek staat als één van de grootste talenten op Varkenoord, kon voor drie jaar tekenen. Een langer verblijf is echter van de baan. Hij vertrekt deze zomer.

Zirkzee weet nog niet waar hij zijn carrière voortzet. Onlangs trainde hij mee bij Everton. "Zonder dat de speler en de club dat bij Feyenoord hadden gemeld", spreekt hoofd opleidingen Richard Grootscholten zijn verbazing uit tegenover het AD.

"We hebben Joshua en Everton via diverse mails laten weten dat zoiets helemaal niet kan. Zirkzee staat nog altijd bij ons en bij de KNVB ingeschreven. Ook verzekeringstechnisch is het dan op z’n minst heel onhandig om zo maar ergens te gaan spelen of trainen", aldus Grootscholten. "Everton heeft nooit een reactie gegeven."