Kind van Heerenveen vertrekt via achterdeur: Had gehoopt op een kans

Kind van Heerenveen vertrekt via achterdeur: "Had gehoopt op een kans"

Gepubliceerd: zaterdag 5 augustus 2017 om 14:47za 05-08-2017 om 14:47

Twee zware kruisbandblessures verhinderden een doorbraak bij sc Heerenveen. Nu hoopt Joris Voest (22) zich bij FC Emmen alsnog te kunnen bewijzen in het profvoetbal. De linksback maakte deze zomer de overstap naar de Jupiler League-club. 

Voest speelde tien jaar bij Heerenveen. "Ik kon bijtekenen in Heerenveen, maar er was te weinig perspectief. Ik had gehoopt op een kans in de voorbereiding bij het eerste elftal. Als dat vertrouwen ontbreekt, dan moet je verder kijken", vertelt hij aan Emmen.nu.

"Ik ga nu voor een frisse start. Bij FC Emmen word ik gezien als versterking, bij Heerenveen door veel volgers als die jongen die altijd geblesseerd is. Van dat stempel wil ik af." Het voetbalwereldje is hard, zo heeft hij aan den lijve ondervonden.

"Als jeugdinternational kreeg ik heel veel aandacht. Iedereen wil wat van je. En als je vervolgens met blessures te maken krijgt, zien de meeste mensen je niet meer staan. Dan is de waardering een stuk minder. Ik vervloek de voetballerij niet, want die heeft ook z'n mooie kanten. Maar ik kijk nergens meer van op."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws