Update: 'PSV ontvangt 13 miljoen én bedingt bonussen en doorverkooppercentage'

Update: 'PSV ontvangt 13 miljoen én bedingt bonussen en doorverkooppercentage'

06-08-2017 18:58
202

Marcel Brands, technisch manager van PSV, bevestigt zondagmiddag dat Davy Pröpper afkoerst op een transfer naar de Premier League. Er ligt een akkoord met Brighton & Hove Albion over een transfersom. Exacte bedragen wil Brands niet noemen. 

Eerder op de dag sprak The Daily Mail nog over ongeveer vier miljoen euro. Daar klopt sowieso niets van, laat Brands weten aan het Eindhovens Dagblad. Afgelopen seizoen wilde Zenit Sint-Petersburg nog ongeveer vijftien miljoen betalen voor Pröpper. "In die richting moet je het ongeveer zoeken, qua prijs." 

Om de in Engeland genoemde vier miljoen moet Brands volgens het ED 'glimlachen'. Het gaat dus om een veelvoud. Pröpper heeft in Eindhoven een contract tot medio 2020. 

Zondag hebben de oud-speler van Vitesse en zijn zaakwaarnemer het vliegtuig naar Zuid-Engeland gepakt. PSV gaf Pröpper toestemming om met Brighton te onderhandelen over een contract. 

Update 18.58: De Telegraaf meldt inmiddels dat PSV dertien miljoen euro ontvangt voor Pröpper. Via verschillende bonussen kan dat bedrag oplopen tot vijftien miljoen. Ook ontvangen de Eindhovenaren een vastgelegd percentage van de transfersom wanneer Pröpper in de toekomst wordt doorverkocht door Brighton. 

Lees ook: 'PSV en Premier League-promovendus praten over miljoenentransfer Pröpper'