'Ajax doet prima zaken: Fysiek sterk, goed in de lucht, prima timing'

'Ajax doet prima zaken: "Fysiek sterk, goed in de lucht, prima timing"'

07-08-2017 07:48
67

Ajax gaat maandagmiddag de transfer van Mateo Barac wereldkundig maken. De linksbenige centrale verdediger komt over van het Kroatische NK Osijek en tekent volgens De Telegraaf een contract voor drie seizoenen, mits hij de medische keuring in Amsterdam doorstaat.

Volgens de in Kroatië woonachtige scout Grads Fühler heeft Ajax een uitstekende deal gesloten door de eenmalig international van Kroatië binnen te halen. "Onderschat de nationale ploeg van Kroatië niet. Daar word je niet zomaar voor opgeroepen. Zeker niet als je nog in eigen land voetbalt." Fühler kent Barac al wat langer. "De laatste twee wedstrijden tegen PSV heb ik wat specifieker op hem gelet, maar ook in een aantal andere wedstrijden van Osijek heb ik Mateo in actie gezien."

Barac is door Ajax binnengehaald, omdat de huidige selectie nog te veel fysieke kracht miste. Fühler denkt dat de Amsterdammers nog veel plezier gaan beleven aan hun nieuwste aanwinst. "Barac is fysiek sterk, goed in de lucht, heeft een prima timing en beschikt over een goede trap in zijn linkerbeen. Hij komt op mij over als een heel solide verdediger."