Van de Beek maakt indruk: 'Die is binnen twee jaar gewoon een A-international'

Van de Beek maakt indruk: 'Die is binnen twee jaar gewoon een A-international'

07-08-2017 13:39
58

Sjoerd Mossou verwacht dat Donny van de Beek binnen twee jaar A-international is. De journalist van het Algemeen Dagblad is erg onder de indruk van de opvolger van Davy Klaassen.

"Dick Advocaat is geen type dat een jong talent als Van de Beek meteen in Oranje gooit, zeker niet in een sleutelduel zoals tegen Frankrijk straks, en terecht ook", zegt Mossou over de Ajacied op website van de ochtendkrant. "Maar als hij niet onverhoopt een blessure oploopt, is hij gewoon binnen twee jaar een A-international. Die wordt heel snel heel goed."

Mossou verwacht ook dat Ajax dit seizoen kampioen gaat worden, simpelweg omdat de Amsterdammers volgens hem de meeste kwaliteit hebben. "Cruciaal is wel dat ze de selectie nog iets gaan verbreden, ze hebben geld zat, en op de transfermarkt bakken ze er tot nu toe nog vrij weinig van."

Mossou plaatst echter wat kanttekeningen. "Je weet niet hoe de trieste situatie rond Nouri zich gaat ontwikkelen, de impact daarvan is ook niet meetbaar. En Ajax zal even moeten wennen aan de nieuwe trainer (Marcel Keizer, red.), hoewel ze daar denk ik veelal op dezelfde voet door blijven gaan. Maar normaal gesproken zou ik zeggen dat Ajax kampioen wordt. Feyenoord leverde afgelopen seizoen een wereldprestatie, maar netto is die selectie toch een fractie minder geworden."