Vitesse maakt komst Castaignos officieel: Ik heb goede gesprekken gehad

Vitesse maakt komst Castaignos officieel: "Ik heb goede gesprekken gehad"

07-08-2017 19:04
48

Vitesse heeft de komst van Luc Castaignos officieel gemaakt. De 24-jarige spits komt op huurbasis over van Sporting Portugal, zo bevestigt de Arnhemse club.

Vitesse huurt Castaignos voor één seizoen van Sporting, waar de aanvaller geen uitzicht had op speelminuten. Vorig seizoen startte hij geen enkele keer in de basis en scoorde hij nul keer. Het is niet bekend hoeveel Vitesse betaalt om Castaignos een jaar te huren van Sporting.

"Ik heb goede gesprekken gehad met Vitesse. De keuze voelt goed en ik wil weer belangrijk zijn voor een team", reageert Castaignos op de website van zijn nieuwe werkgever. "We willen met Vitesse in alle competities zo goed mogelijk meedoen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren."

Technisch directeur Mo Allach is blij. "We wilden de spitspositie zo goed mogelijk dubbel bezet hebben. Met de komst van Luc is dat gelukt. Luc weet wat er gevraagd wordt van een spits, zowel in de Eredivisie als in Europees verband. Nu Luc aansluit, hebben we ook in de aanvalslinie volop concurrerend vermogen."

Castaignos, die eerder voor Feyenoord, Internazionale, FC Twente, Eintracht Frankfurt en dus Sporting, is de elfde versterking van Vitesse deze zomer. De Arnhemmers voegden eerder Thomas Bruns, Thulani Serero, Fankaty Dabo, Bryan Linssen, Remko Pasveer, Charlie Colkett, Tim Matavz, Mukhtar Ali, Mason Mount en Matt Miazga toe aan de selectie.