Update: Crystal Palace-voorzitter reageert snel op smeuïg verhaal: 'Klopt niet'

Update: Crystal Palace-voorzitter reageert snel op smeuïg verhaal: 'Klopt niet'

08-08-2017 12:47
21

Het Crystal Palace van manager Frank de Boer krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. Verschillende Britse media, waaronder The Sun en The Daily Star, melden dat de club wordt overgenomen door een consortium waar Arsenal-icoon Tony Adams bij betrokken is.

Adams en voormalig Chelsea-directeur Paul Smith zijn al langer op zoek naar een club om te kopen en zouden al gesprekken hebben gevoerd met Aston Villa en Sunderland. Deze onderhandelingen hebben geen direct resultaat opgeleverd, maar het heeft er alle schijn van dat Crystal Palace wel heeft toegehapt. Met de deal zou een bedrag van ruim 220 miljoen euro gemoeid zijn.

Het zou een flinke financiële opsteker betekenen voor The Eagles, waar Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald onder contract staat, terwijl Timothy Fosu-Mensah waarschijnlijk gehuurd gaat worden van Manchester United. De club promoveerde in 2013 naar de Premier League en werkte zich sindsdien op tot stabiele middenmoter. Afgelopen seizoen eindigde de club op de veertiende plek op het hoogste niveau.

Update 12.47: Volgens Steve Parish, voorzitter van Palace, klopt er niets van het verhaal dat een consortium van plan is om de club over te nemen. Dat laat hij dinsdagmiddag weten via Twitter. 'Het verhaal is niet waar, er zijn geen besprekingen gaande over de verkoop van de club'.