Perez plaatst vraagtekens bij Ajax-beslissing: 'Niet echt uitmuntend gedaan'

Perez plaatst vraagtekens bij Ajax-beslissing: 'Niet echt uitmuntend gedaan'

10-08-2017 14:18
135

FOX Sports-analist Kenneth Perez heeft opnieuw z'n bedenkingen geuit over de aanstelling van Marcel Keizer als trainer van Ajax. De Deen is bepaald niet onder de indruk van het CV van de oefenmeester, zegt hij in gesprek met magazine 90 Minutes. 

"Wat me vooral erg opvalt is dat als je de mensen hoort die met hem hebben gewerkt, het net lijkt of ze bij Ajax de beste trainer ter wereld hebben binnengehaald. Dat vraag ik mij af als je zijn cv bekijkt", steekt Perez van wal. "Dan zou Keizer het best bewaarde geheim uit het trainersgilde zijn."

"Volgens mij heeft hij het nou ook weer niet zo uitmuntend gedaan bij Telstar, Emmen en Cambuur. Dat hij niet zo bekend is, hoeft geen nadeel te zijn. Het belangrijkste is: krijgt hij de spelers mee? Daarin zijn de eerste weken direct al belangrijk."

"Wat dat betreft staat hij natuurlijk voor een enorme klus na de gebeurtenissen met Abdelhak Nouri. Daar moet je als trainer maar mee om zien te gaan", vervolgt de oud-prof. "Een grote naam hoeft geen nadeel te zijn maar als je zeven wedstrijden op rij verliest, dan krijg je wel eens het voordeel van de twijfel. Zoals Van Bronckhorst toen bij Feyenoord. Dat krediet heeft Keizer niet."

Lees ook: Lach keert voorzichtig terug bij Ajax: "Altijd met een rand"