Twente kijkt naar Ajax-aanvaller: 'Zit dicht tegen het eerste van Ajax aan'

Twente kijkt naar Ajax-aanvaller: 'Zit dicht tegen het eerste van Ajax aan'

11-08-2017 07:00
18

De naam van Vaclav Cerny valt opnieuw bij FC Twente. René Hake, trainer van de Enschedese club, ziet het zitten in de talentvolle Ajax-aanvaller.

Twente kijkt in de zoektocht naar aanvallende versterkingen naar Cerny, bevestigt Hake. "Dat vind ik wel een interessante speler", erkent de Twente-trainer in gesprek met De Telegraaf. Heel optimistisch over een deal met Ajax is hij niet. "Ik denk dat het moeilijk wordt, want het is een kwalitatief heel goede speler, die dicht tegen het eerste elftal van Ajax aan zit."

"Op het moment dat hij weinig gaat spelen, is het nog de vraag of Ajax hem in aanmerking laat komen voor verhuur naar ons toe, of dat ze een andere categorie clubs zoeken. Maar laat ik duidelijk zijn, dat ik Cerny voor ons een prima speler zou vinden."

Cerny dreigt aan de vooravond van de competitiestart (weer) buiten de boot te vallen bij Ajax, waar hij op rechtsbuiten Justin Kluivert en David Neres voor zich heeft. Ajax-trainer Marcel Keizer beleefde vorig seizoen bij Jong Ajax nog wel veel plezier aan de Tsjechische aanvaller (19).