Ik wil niet vertrekken om het vertrekken. Dan blijf ik liever bij Ajax

"Ik wil niet vertrekken om het vertrekken. Dan blijf ik liever bij Ajax"

11-08-2017 07:17
53

Joël Veltman kreeg deze zomer geen enkele aanbieding die hem kon verleiden tot een vertrek bij Ajax. Dat zegt de aanvoerder, wiens contract in Amsterdam onlangs werd verlengd tot medio 2020.

Veltman, die binnenkort vader wordt, kreeg niet het juiste gevoel bij de clubs die zich deze zomer voor hem meldden. "In elk geval niet het idee van: ja, hier wil ik Ajax heel graag voor verlaten. Dan doe ik het ook niet", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Ik weet heus wel dat ik niet op FC Barcelona hoef te wachten. Ik weet van mezelf prima wat ik kan en wat ik niet kan. Ik ben geen Christian Eriksen, die barst van het talent en zich overal makkelijk aanpast. Ik wil niet vertrekken om het vertrekken. Dan blijf ik liever bij Ajax, zeker in de wetenschap dat ik aanvoerder zou worden."

En het Engelse Crystal Palace, getraind door manager Frank de Boer? "Dat heb ik ook steeds gelezen, maar het is nooit aan de orde geweest", countert Veltman, die voor het eerst in zijn leven open stond voor een vertrek. "Dat was eigenlijk best een gek gevoel. Ajax is mijn leven. (...) Met een titel straks alsnog vertrekken is het droomscenario."