Veltman verlost van Ajax-discussie: Hij heeft natuurlijk geweldige tackles

Veltman verlost van Ajax-discussie: "Hij heeft natuurlijk geweldige tackles"

11-08-2017 09:13
52

Als aanvoerder van Ajax wordt er extra gelet op Joël Veltman, maar daar is hij wel aan gewend. Vorig seizoen stond de rechtsback lange tijd onder druk vanwege de concurrentiestrijd met Kenny Tete.

De naar Olympique Lyon vertrokken Tete zat het hele seizoen op de bank, tot onbegrip van een deel van de Ajax-achterban. "Kijk, volgens mij was de concurrentie met Kenny goed om elkaar beter te maken. Voor hem was het vervelend dat hij niet speelde. Voor mij was het vervelend dat daar zoveel discussie over was", reageert Veltman, die met Luis Manuel Orejuela spoedig een nieuwe concurrent kan verwelkomen, in het Algemeen Dagblad.

De nieuwe Ajax-aanvoerder begrijpt wel waar het vandaan kwam. "Ik speel minder spectaculair. Kenny heeft natuurlijk geweldige tackles en deed het goed op de momenten dat hij zijn kans kreeg. Maar op een gegeven moment heb ik me niet meer aan de discussie gestoord. Die modus moet je als profvoetballer vinden", zegt hij. "Als aanvoerder wordt het verwachtingspatroon alleen maar groter. Dan kun je niet de ene week een negen halen en de andere week een drie. Ik moet de constante factor zijn.'"