'Bij Nouri kan je zien hoe snel het kan gaan. Het heeft me echt gepakt'

'Bij Nouri kan je zien hoe snel het kan gaan. Het heeft me echt gepakt'

11-08-2017 13:09
18

De situatie rond Abdelhak Nouri heeft ook Mitchell Burgzorg geraakt. De oud-speler van onder meer Ajax, Haarlem en NEC maakte eenzelfde situatie mee met Evander Sno, met wie hij bevriend is. Sno ging tijdens een duel van Jong Ajax naar de grond.

"Ik had al zoiets meegemaakt met Evander", zegt Burgzorg tegen VICE Sports. "Ik liep toen stage in Engeland bij een club die me wilde hebben, maar toen ik hoorde wat er met Evander was gebeurd, pakte ik het eerste vliegtuig terug. Eve was gelukkig niet zo lang weg. Hij is er zo goed vanaf gekomen, was gelijk weer zichzelf. Bij Nouri kan je zien hoe snel het kan gaan. Het is vreselijk, man. Het heeft me echt gepakt. Hij is zo jong."

Nadat hij één seizoen voor Almere City speelde, moest Burgzorg het vorig seizoen zonder werkgever doen. Hoe kan dat? "De markt man, die is echt moeilijk. Op het laatste moment was ik bijna in Finland of Zwitserland beland, maar de clubs konden de papieren voor het einde van de transferwindow niet op orde maken. Daarna zitten de clubs al vol, wordt het een moeilijk verhaal en gaat het snel. Voor je het weet is het december, en in die transferperiode gebeurt er niet veel. Nu zijn we alweer bij het volgende seizoen."