PSV en AZ starten seizoen spectaculair: hoofdrol voor Lozano en Maradona

12-08-2017 20:13
99

PSV en AZ zijn spectaculair gestart aan het nieuwe seizoen. In een zéér vermakelijke wedstrijd trokken de Eindhovenaren nipt aan het langste eind: 3-2.

PSV en AZ speelden vol op de aanval in het Philips Stadion, onder toeziend ook van Diego Maradona. De legendarische Argentijn werd vooral enthousiast van het spel van Hirving Lozano. De Mexicaanse vleugelaanvaller liet de AZ-verdediging telkens zijn hielen zien, maar miste ook veel kansen. AZ kwam vervolgens op voorsprong. Dabney Dos Santos maakte de 0-1.

Lang hoefden de voorzichtig morrende supporters van PSV niet te wachten op de gelijkmaker. Lozano zette doelman Marco Bizot op het verkeerde been met een schot in de korte hoek: 1-1. Op dat moment stond Calvin Stengs al niet meer op het veld. Het AZ-talent raakte binnen vijf minuten geblesseerd aan zijn knie en verliet het veld per brancard.

In de tweede helft bleef het aantrekkelijk. PSV kreeg veel kansen, maar ook AZ liet zich niet onbetuigd met vloeiend combinatievoetbal. In de 48ste minuut werd het 2-1. Gaston Pereiro passeerde Bizot, die niet vrijuit ging. De AZ-doelman vertolkte even later opnieuw een negatieve hoofdrol, toen hij de bal in de voeten van Marco van GInkel bokste. De PSV-aanvoerder tikte de 3-1 binnen.

PSV leek de eerste driepunter van het seizoen binnen te hebben, maar Wout Weghorst maakte het toch weer spannend met een benutte penalty in de 81e minuut. Verder liet PSV het echter niet komen. De vroege crisis is voorlopig bezweerd, al zal trainer Phillip Cocu meer overwinningen nodig hebben om steviger in het Eindhovense zadel te komen.