PSV-strijd lijkt beslist: Voelt fijn na al die jaren dat ik aan het wachten was

PSV-strijd lijkt beslist: "Voelt fijn na al die jaren dat ik aan het wachten was"

13-08-2017 07:57
56

Nu Jürgen Locadia zaterdagavond opnieuw in de basis mocht beginnen als spits, lijkt PSV-trainer Phillip Cocu een duidelijke voorkeur te hebben voor de rest van het seizoen. Locadia kreeg wederom de voorkeur boven Luuk de Jong, die opnieuw op de bank begon. Laatstgenoemde spits lijkt op weg naar de Eindhovense uitgang.

Locadia moest het de afgelopen jaren doen met een rol als buitenspeler. "Het voelt fijn na al die jaren dat ik aan het wachten was", aldus Locadia in gesprek met FOX Sports. "Ik zal het natuurlijk iedere wedstrijd moeten laten zien. Luuk is er nog steeds en is gewoon een goede spits. Ik zal iedere wedstrijd moeten laten zien dat ik daar hoor, dan is het aan de trainer om een keuze te maken."

Locadia werd andermaal geconfronteerd met zijn uitspraken na de wedstrijd tegen NK Osijek, waarin hij aangaf dat het makkelijker is om jezelf te motiveren voor een wedstrijd tegen Bayern München, dan voor een onbekendere Kroatische ploeg. Dat kwam hem duur te staan. Locadia: "Wat ik dan denk? Dat ik gewoon eerlijk was en verkeerd begrepen werd. Vorige week zei ik ook in een interview wat ik ermee bedoelde. Als m'n teamgenoten en de technische staf mij begrijpen, telt dat voor mij."