'Heel sterk. Of hij een Eredivisie-sensatie kan worden? Ik hoop het'

'Heel sterk. Of hij een Eredivisie-sensatie kan worden? Ik hoop het'

13-08-2017 13:29
5

Bij de competitiestart van FC Groningen en sc Heerenveen in het Noordlease Stadion zijn de ogen gericht op Ritsu Doan en Martin Odegaard. De twee aanvallende middenvelders kunnen zich volgens hun trainers dit seizoen laten zien.

Groningen-trainer Ernest Faber is zeer te spreken over Doan, die deze zomer overkwam uit Japan. "Ritsu is een sociale jongen en ontzettend leergierig. Hij is technisch heel sterk en kan meerdere stappen vooruitdenken", aldus Faber tegen de NOS. "Maar het zal voor hem ook wennen zijn om in Europa te voetballen, dus Doan zal misschien ook mindere wedstrijden spelen. Of hij een Eredivisie-sensatie kan worden? Ik hoop het."

Bij Heerenveen is de hoop gevestigd op Odegaard. Jurgen Streppel, coach van Heerenveen had het afgelopen half jaar al de beschikking over de Real Madrid-huurling. "Een speler voor een half jaar huren is moeilijk. Daarom wilden we hem voor anderhalf jaar. Hij is nu gewend aan alles en iedereen en aan onze speelwijze. Maar ik heb geen zin om hem druk op te leggen. Dat doet iedereen al. Hij is voor ons een geweldige speler, maar vergeet niet dat hij nog steeds pas achttien jaar is."