De Ligt weigert boetekleed Ajax: Fout... ik wil het geen fout noemen

De Ligt weigert boetekleed Ajax: "Fout... ik wil het geen fout noemen"

13-08-2017 13:52
64

Matthijs de Ligt is niet van plan het boetekleed aan te trekken na de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo (2-1). Zijn man Paul Gladon maakte de gelijkmaker.

De Ligt haalt in gesprek met Ajax Life het moment terug. "De bal gaat naar de rechtsbuiten, die geeft 'm voor en ik kom eigenlijk gelijk met hem aan, volgens mij doe ik m'n benen dicht zodat-ie niet door m’n benen kan en hij schiet 'm langs me, onder Onana door. Dat is klote", aldus de achttienjarige Ajax-verdediger.

Een fout is het niet, vindt De Ligt. "Fout... ik wil het geen fout noemen. Het is een fout als je een rare bal geeft of de tegenstander te makkelijk voor je laat komen. Natuurlijk, hij scoort en ik kan er meer aan doen, maar het is niet dat het alleen aan mij ligt. Je moet kijken wat je zelf beter kunt doen en ik denk dat ik daar zeker wat anders had kunnen doen."

De nederlaag in Almelo was niet het verjaardagscadeau dat de jarige De Ligt in zijn hoofd had. Tegenover AT5: "Ik ben niet echt niet in de stemming, ik ga gelijk slapen. Morgen komt de familie over de vloer, dan zullen we er vast nog wel over praten. Maar niet teveel."