Armenteros: 'Niet meer dan 120 euro op mijn rekening. Drie dagen later tekende ik'

Armenteros: 'Niet meer dan 120 euro op mijn rekening. Drie dagen later tekende ik'

13-08-2017 15:33
17

Samuel Armenteros heeft als profvoetballer in een zeer zware situatie gezeten, op zowel mentaal als financieel gebied. Toen hij in 2009 vertrok bij sc Heerenveen, belandde de spits in een diep dal: Armenteros wilde zelfs zijn schoenen aan de wilgen hangen.

"Mijn contract liep af, ik wist het allemaal niet meer. Ik ging terug naar Zweden en zei tegen mijn moeder: ik ga stoppen met voetbal, denk ik, ik ga verder met mijn leven", vertelt Armenteros bij De Tafel van Kees. Ondertussen gaf Armenteros al zijn verdiende geld uit. "Het geld dat ik heb gespaard in die tweeënhalf jaar bij Heerenveen heb ik in de maanden mei, juni, juli, augustus, opgemaakt."

Maar toen kwam Heracles ineens in beeld. "Ik werd gebeld, en er werd aan me gevraagd: je wilt niet meer voetballen, maar zou je het willen proberen?", vertelt Armenteros, die het aanbod accepteerde. "Maar ik kan de ticket niet betalen, zei ik. Ik had niet meer dan 120 euro op mijn rekening. Er werd gezegd: dat krijg je er wel bij als je een contract verdient. Drie dagen later tekende ik een tweeënhalfjarig contract."

Eerst had Armenteros Bas Dost voor zich bij Heracles. "Toen hij wegging, en Peter Bosz kwam, begon het eigenlijk. Twee jaar later vertrok ik naar Anderlecht. Zo zie je hoe snel dat kan gaan", besluit de aanvaller, die afgelopen seizoen terugkeerde in Almelo.