De Vrij en co. doen Juve pijn en pakken Super Cup na sensationele slotfase

13-08-2017 22:38
8

SS Lazio heeft zondagavond de Italiaanse Super Coppa veroverd. Met Stefan de Vrij in de basis werd landskampioen Juventus op een 3-2 nederlaag getrakteerd in Rome. De slotfase verliep sensationeel.

Juventus, dat de afgelopen zes seizoenen kampioen van Italië werd, trad tegen Lazio aan in de sterkste opstelling. Onder meer Gonzalo Higuain en Paulo Dybala stonden aan de aftrap. De Vrij was de enige Nederlander in de basis van Lazio. Wesley Hoedt zat negentig minuten op de bank en van Ricardo Kishna was geen spoor te bekennen.

Immobile groeide uit tot man van de wedstrijd. De Italiaanse spits schoot na ruim een halfuur raak vanaf de penaltystip en kopte al vroeg in de tweede helft ook de 2-0 binnen, op aangeven van Marco Parolo. Juve speelde een matige wedstrijd. Vooral in defensief opzicht heeft De Oude Dame een jasje uitgedaan: de sensationele transfer van Leonardo Bonucci naar AC Milan is hard aangekomen.

De mooiste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Dybala. De Argentijn krulde in de slotfase prachtig raak uit een vrije trap. Het leek zelfs tot verlengingen te komen, toen Dybala in de laatste minuut een penalty verzilverde. Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor Lazio: in de 93e minuut was invaller Alessandro Murgia trefzeker.