'Er hoeft maar iets te gebeuren en ik sta in de Champions League'

'Er hoeft maar iets te gebeuren en ik sta in de Champions League'

14-08-2017 07:47
12

Justin Bijlow kijkt tevreden terug op zijn Feyenoord-debuut tegen FC Twente. De negentienjarige doelman stond na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd het Algemeen Dagblad te woord.

Bijlow kreeg pas op zondagochtend, een paar uur voor de wedstrijd, te horen dat hij zou starten, maar hield het nieuws aanvankelijk voor zichzelf. "Ik moet sorry zeggen tegen mijn familie, maar het leek mij beter om ze niet op de hoogte te brengen dat ik zou spelen", laat hij lachend weten. "Dan was het natuurlijk als een lopend vuurtje gegaan."

De jonge doelman stond voorafgaand aan het seizoen nog op de nominatie om verhuurd te worden, maar wilde per se in De Kuip blijven. "Dit is mijn club", aldus Bijlow die alle wedstrijden van Feyenoord bezocht, toen hij er nog in de jeugd speelde. "Toen we vorig seizoen de landstitel pakten, ben ik met de kampioensschaal naar dat vak gerend. Geweldig. Toen wist ik al dat ik niet ergens anders op huurbasis wilde spelen. Ik wil zo graag hier onder de lat staan."

Bijlow barst van de ambitie na zijn succesvolle Eredivisie-debuut. "Mijn club speelt straks Champions League. Dat moet ik toch meemaken? Er hoeft maar iets te gebeuren en je staat in zo'n wedstrijd onder de lat."