Gullit hint naar terugkeer in Oranje: 'Zo'n speler kun je altijd gebruiken'

Gullit hint naar terugkeer in Oranje: 'Zo'n speler kun je altijd gebruiken'

14-08-2017 10:15
24

Ruud Gullit lijkt een terugkeer van Robin van Persie in het Nederlands elftal wel te zien zitten. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal is lyrisch over de 34-jarige routinier, die gelinkt wordt aan een terugkeer naar Feyenoord.

Bondscoach Dick Advocaat sprak met Gullit over Van Persie. De spits werkte bij Fenerbahçe samen met de 69-jarige Hagenaar. "Dick zei dat hij in de zestien meter ongelooflijk goed is. Zo slim. Maar het lopen, daarbuiten, is nu minder. Maar ín de zestien is hij echt geweldig. Zo'n speler kun je altijd een keer gebruiken", vertelt Gullit zondagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport.

Wedden

Meer odds

Van Persie is inmiddels al een tijd uit beeld bij het Nederlands elftal. Op 13 oktober 2015 speelde hij zijn laatste interland, in de met 2-3 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. In die wedstrijd maakte de oud-spits van Feyenoord, Arsenal en Manchester United nota bene een eigen doelpunt. Hij heeft vijftig goals op zijn naam staan voor de nationale ploeg en is daarmee topscorer aller tijden.