'Sánchez is onze beste verdediger en moet naar een grotere competitie, vindt men'

'Sánchez is onze beste verdediger en moet naar een grotere competitie, vindt men'

14-08-2017 14:04
68

Ajax heeft met Luis Orejuela een prima speler binnengehaald, terwijl Davinson Sánchez (foto) zijn langste tijd in Amsterdam heeft gehad. Dit stelt Daniel Cruz, de Colombiaanse ex-Ajacied die tegenover de NOS een oordeel geeft over zijn twee landgenoten.

"Ajax heeft goede zaken gedaan", laat Cruz weten. "Luis heeft enorm veel loopvermogen en bestrijkt daarmee de hele flank", zegt Cruz. "Hij is ook behoorlijk snel en technisch aardig onderlegd. Alleen tactisch zal hij nog wel het een en ander moeten leren, want hij is niet de slimste speler." Desondanks voorspelt Cruz zijn landgenoot een grote toekomst. "Ik denk dat hij nog wel een stap hoger kan dan Ajax. En dat zei ik een jaar geleden ook over Sánchez."

Diezelfde Sánchez lijkt aan de vooravond te staan van een miljoenentransfer. "Er is gigantisch veel aandacht voor hem in kranten en op tv", aldus Cruz. "Hij is onze beste verdediger, dus men vindt hier dat hij toe is aan een grotere competitie, want daar spelen de andere top-internationals immers ook."