Update: Pechvogel Stengs succesvol geopereerd in Verenigde Staten

Update: Pechvogel Stengs succesvol geopereerd in Verenigde Staten

23-08-2017 20:02
52

De kans is groot dat Calvin Stengs de komende dagen wordt overstelpt met beterschapskaarten. Een supporter van AZ heeft een actie op touw gezet voor de onfortuinlijke aanvaller.

De vijftienjarige Jens zat zaterdagavond op de bank naar PSV - AZ te kijken, toen Stengs (18) in de vijfde minuut een op het oog zware knieblessure opliep. "Het zag er zo pijnlijk uit", vertelt zegt hij tegen NH Nieuws. "Stengs is één van mijn favorieten. Heel erg jammer dat uitgerekend hij geblesseerd raakt."

Om Stengs een hart onder de riem te steken, bedacht Jens een kaartjesactie. Zijn idee werd op Facebook massaal geliked en gedeeld door andere AZ-supporters. "Ik dacht als we massaal een kaartje naar hem sturen, kunnen we hem een beetje opfleuren. Ik heb al een paar foto's gekregen van mensen die kaartjes hadden geschreven. Ik schat dat er al zo’n 50 of 60 kaartjes zijn verstuurd."

Update 17.03: Een drama voor Calvin Stengs. De vleugelaanvaller van AZ komt dit seizoen niet meer in actie. AZ meldt dat maandagmiddag via de officiële kanalen. Tijdens het competitieduel met PSV blijkt Stengs zijn voorste kruisband te hebben afgescheurd. 

Update 23/8 20.02: Stengs is deze week succesvol geopereerd in de Verenigde Staten. Dat meldt AZ via de officiële kanalen. In het UPMC Rooney Sports Medicine Complex in Pittsburgh werd Stengs geholpen aan zijn kruisbandblessure. 'Stengs blijft voor de eerste fase van zijn revalidatie de komende weken nog in Amerika', schrijft AZ.