Jörgensen: 'Hij was daar erg belangrijk in, maar je krijgt niet terug wat weg is'

Jörgensen: 'Hij was daar erg belangrijk in, maar je krijgt niet terug wat weg is'

14-08-2017 21:15
22

Nicolai Jörgensen vindt dat Feyenoord zich geen illusie mag maken in de Champions League. De Deense spits van de Rotterdammers wijst tegelijkertijd op het vorige seizoen, waarin het behalen van de landstitel begon als een droom.

Geloof moet er volgens Jörgensen altijd zijn. "Dirk (Kuyt, red.) was daar vorig seizoen erg belangrijk in", zegt de Deen in gesprek met Trouw. "Maar je kunt niet terugkrijgen wat weg is. We zullen dat heilige geloof met z'n allen op moeten brengen."

Feyenoord is het seizoen in ieder geval goed begonnen en Jörgensen had daar een groot aandeel in. Hij schoot de 1-0 binnen en zag hoe zijn ploeg uiteindelijk met 2-1 won van FC Twente. "Ik heb ervan genoten. Natuurlijk wisten we dat niet alles vlekkeloos zou verlopen, maar dat is logisch in deze fase van het seizoen. We hebben tijd nodig. Simpel."

Er is nog voldoende werk aan de winkel, vindt de spits. "Waar ik wel vertrouwen uit haal, is dat we op sommige momenten - als we even versnellen - direct ook toeslaan. We moeten nu proberen dat wat langer vast te houden in onze wedstrijden."