'Ajax had geen adequate vervangers in beeld. Dat vind ik gek'

'Ajax had geen adequate vervangers in beeld. Dat vind ik gek'

14-08-2017 23:16
81

Arno Vermeulen is kritisch op het transferbeleid van Ajax. De commentator van de NOS vindt dat directeur spelersbeleid Marc Overmars te laat reageert na uitgaande transfers.

"Onrust overkomt je bijna ieder seizoen. Daar moet je een beetje aan gewend zijn", zegt Vermeulen bij Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. "Ik vind dat ze qua transfers heel laat reageren. Ze hebben zelf spelers laten gaan. Ze hebben Tete laten gaan, Riedewald verkocht. Als je dat doet, verwacht je dat ze snel anticiperen met transfers."

Ajax zag naast Tete en Riedewald ook Davy Klaassen vertrekken. Daarnaast staat ook Davinson Sánchez op het punt om te vertrekken. Er is tot nu toe weinig voor teruggekomen. Vermeulen: "Ze hebben een Colombiaan gehaald (Orejuela, red.). Daar weten we nog niet veel van. Het mislukte met die Kroaat (Mateo Barac, red.), waarvan we dachten dat het redelijk ad hoc was. Er waren geen adequate vervangers in beeld. Dat vind ik gek. Zeker als je tegen OGC Nice die twee belangrijke wedstrijden moet spelen."