Advies voor Ajax: 'Akkoord gaan met miljoentje of 60 à 70, anders lekker houden'

Advies voor Ajax: 'Akkoord gaan met miljoentje of 60 à 70, anders lekker houden'

15-08-2017 08:09
117

Ajax moet er in de onderhandelingen met Tottenham Hotspur over Davinson Sánchez met gestrekt been ingaan. Dat stelt Arie van Os, die tussen 1989 en 2001 penningmeester van de Amsterdammers was, in gesprek met De Telegraaf.

Ajax gaat dinsdag opnieuw om tafel met de Spurs en zal daarin veel meer eisen dan de veertig miljoen die tot dusver is geboden. Van Os vindt dat Sánchez gewoon moet spelen zolang er geen akkoord is. "En als je er met de pet naar wil gooien, dan maak je jezelf maar te schande voor 50 duizend toeschouwers. Kijken of de grote clubs meneer Sanchez dan nog willen hebben."

Wedden

Meer odds

Van Os adviseert Ajax sowieso om de hoofdprijs te vragen. "Ajax is Ajax, overal gerespecteerd en wereldberoemd door ons verleden. Wij brengen door onze geroemde opleiding en scouting jonge wereldspelers voort. Daar moet de volle mep voor worden betaald. Tottenham Hotspur wil Sanchez per se. Wij hoeven niet te verkopen. Dus ik zou tegen de directie zeggen: akkoord gaan met een miljoentje of 60 à 70. En anders lekker houden."

Het erelid van de Amsterdammers vindt ook dat Ajax veel te weinig heeft gekregen voor Davy Klaassen (27,5 miljoen euro, red.). "Dat had 40 of 50 miljoen moeten zijn. De prijzen van de Ajacieden mogen op deze knotsgekke markt wel wat hoger." Ook de lonen moeten volgens hem stijgen. "Vasthouden aan een miljoen euro bruto is niet meer van deze tijd."

"Als Ajax ermee akkoord gaat een beetje mee te doen in de Europa League en veel geld op de bank te hebben, is het prima zo. Maar wil je de Champions League in en aanhaken bij de top, dan horen daar topsalarissen bij", aldus Van Os.