Utrecht hoopt op nieuwe Celtic-stunt: 'Hebben weer jongens uit de Jupiler League'

Utrecht hoopt op nieuwe Celtic-stunt: 'Hebben weer jongens uit de Jupiler League'

15-08-2017 08:40
38

Mark van der Maarel kijkt reikhalzend uit naar het Europa-League tweeluik tussen zijn club FC Utrecht en de Russische grootmacht Zenit Sint-Petersburg. De verdediger denkt zelfs dat de Domstedelingen in staat zijn om voor een ongekende stunt te zorgen.

Van der Maarel haalt in gesprek met De Telegraaf de wedstrijd tegen Celtic (4-0 winst) uit 2010 aan. Destijds maakte FC Utrecht thuis een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd goed. "Toen is ook wel gebleken dat niets onmogelijk is. Daar geloof ik ook nu weer oprecht in. Natuurlijk heeft Zenit op papier een veel sterkere ploeg. Het zegt wel iets dat zij voor 68 miljoen euro kunnen investeren in de zomer, maar zo’n stunt als tegen Celtic is niet onmogelijk. Ik geloof in onze kwaliteiten."

Volgens de verdediger, al sinds 2009 actief in de Galgenwaard, is de selectie van het huidige FC Utrecht vergelijkbaar met die van toen. "We hadden toen iemand als Dries Mertens erbij, die het jaar ervoor uit de Jupiler League was gekomen. Nu hebben we ook weer jongens uit de Jupiler League, die goed aanpikken. We zijn een taai ploegje."

FC Utrecht en Zenit trappen woensdagavond om 18.00 uur af in de Galgenwaard.

Bekijk hieronder de samenvatting van FC Utrecht-Celtic: