'Aanstelling Gudde bij de KNVB ruikt naar achterkamertjespolitiek'

'Aanstelling Gudde bij de KNVB ruikt naar achterkamertjespolitiek'

15-08-2017 09:21
56

De beoogde aanstelling van Eric Gudde als nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB, ruikt naar achterkamertjespolitiek. Dat schrijft Voetbal International dinsdag.

Volgens verslaggever Taco van den Velde van VI heeft een van de aandeelhouders van Feyenoord een belangrijke adviserende stem gehad in de selectiecommissie die Gudde heeft voorgedragen. Jan Rapmund was als adviseur betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe KNVB-directeur, naast Toon Gerbrands en John Jaakke.

De naam van Rapmund is echter ook terug te vinden bij de Vrienden van Feyenoord, die 49 procent van de aandelen van de Rotterdamse club bezitten. Die 'club' vormt hij met Pim Blokland, Boudewijn Poelmann, Ronald Brus, Hans Vervat en Rob Slotboom. 'Hij is dus akkoord ermee dat zijn eigen directeur naar voren is geschoven als de beste kandidaat voor de KNVB', schrijft Van den Velde.

De VI-verslaggever trekt de gang van zaken in twijfel. 'Wilde Feyenoord misschien op een goedkope manier van zijn directeur af? Wie krijgt nu de opdracht om een nieuwe directeur voor Feyenoord te zoeken? Een mooi klusje voor een headhunter…' Ook de KNVB krijgt kritiek. 'Je zou toch verwachten dat alles zou worden gedaan om zelfs maar de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.'