Update: 'Geen sprake van 'klap' voor Karsdorp: Roma-debuut verwacht in oktober'

Update: 'Geen sprake van 'klap' voor Karsdorp: Roma-debuut verwacht in oktober'

15-08-2017 18:05
32

Rick Karsdorp lijkt zijn debuut voor AS Roma voorlopig nog te moeten uitstellen. De knieblessure van de oud-Feyenoorder is ernstiger dan verwacht. Hij moet mogelijk opnieuw onder het mes, weet RTV Rijnmond.

Tijdens de medische keuring bij Roma kwamen de knieklachten van Karsdorp aan het licht. De rechtsback ging begin juli onder het mes, waarna de verwachting was dat zijn herstel zo'n vijf weken zou vergen. Hij heeft echter nog steeds last van het gewricht, waardoor de medische staf van de Romeinen een nieuwe operatie overweegt.

Karsdorp lijkt zijn debuut voor Roma hoe dan ook nog wel even te moeten uitstellen. De blessure van de vleugelverdediger is ook slecht nieuws voor bondscoach Dick Advocaat. Het Nederlands elftal speelt eind augustus en begin september interlands tegen Frankrijk en Bulgarije. Karsdorp verruilde Feyenoord deze zomer voor zo'n zeventien miljoen euro voor Roma.

Update 18.05 uur: Volgens Il Tempo verloopt het herstel van Karsdorp wel degelijk volgens schema. Dat heeft de laatste medische check uitgewezen. De rechtsback maakt vermoedelijk in oktober zijn debuut voor AS Roma.