Engels advies van oud-Ajacied voor De Boer: Dan gaat Frank het goed doen

Engels advies van oud-Ajacied voor De Boer: "Dan gaat Frank het goed doen"

15-08-2017 13:23
7

Eyong Enoh hoopt dat Frank de Boer slaagt in Engeland. De manager van Crystal Palace begon zaterdag het nieuwe Premier League-seizoen met een 0-3 nederlaag tegen promovendus Huddersfield Town.

"Voor mij was het een grote omschakeling om van Ajax naar Fulham te gaan", aldus Enoh in gesprek met Sky Sports. "Voor De Boer zal het niet anders zijn. Ik heb hem gevolgd toen hij naar Internazionale ging en daar hebben ze ook een heel andere speelstijl. Hij is er niet lang gebleven, maar ik denk dat hij heeft begrepen dat zijn eigen filosofie alleen werkt als het is aangepast aan de filosofie van de competitie."

De Boer wil van Crystal Palace een ploeg maken die op balbezit kan spelen. Enoh: "De Premier League staat op zichzelf. Natuurlijk volgt elke manager zijn eigen filosofie, dat onderscheidt je ook van de rest. Maar je moet ook kleine aanpassingen doen en honderd procent begrijpen wat er gaande is in de competitie, omdat je anders geschokt raakt. Als hij de spelers krijgt waarmee hij écht wil werken, gaat Frank de Boer het goed doen."