Berghuis: 'In Engeland lachen ze er om, zelfs in League One liggen prima velden'

Berghuis: 'In Engeland lachen ze er om, zelfs in League One liggen prima velden'

16-08-2017 17:01
27

Feyenoord keert komend weekend terug naar de plek waar het vorig seizoen zo dramatisch mis ging in de kampioenswedstrijd. De wedstrijd tegen Excelsior betekent ook een nieuw optreden op het inmiddels vervloekte kunstgras.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zegt in het Algemeen Dagblad dat hij niet uitsluit een andere tactiek en opstelling te gebruiken op kunstgras. "Want er valt niet normaal op te voetballen", zo is de onomwonden mening van Gio.

Wedden

Meer odds

Steven Berghuis is eveneens een fan van echt gras. "Ik speel zoveel liever op gras. Maar al zeven clubs spelen er niet meer op. Vroeger ging je naar ADO Den Haag en dan dacht je 'die gaan de beuk erin gooien op het gras'. Maar zelfs zo'n club speelt dus op kunstgras. In Engeland lachen ze er om, zelfs in League One (de derde divisie, red.) liggen daar prima grasvelden."

Van de laatste drie wedstrijden die Feyenoord op kunstgras speelde, werd één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Van Bronckhorst: "Je bent als trainer bezig met teamontwikkeling en het inslijpen van de ideale speelstijl. Maar op kunstgras komt dat er niet uit."