Breaking: Van Persie in voorlopige selectie Oranje, Van Dijk ontbreekt

Breaking: Van Persie in voorlopige selectie Oranje, Van Dijk ontbreekt

16-08-2017 17:12
133

Robin van Persie maakt voor het eerst in bijna twee jaar deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ook Donny van de Beek en Ryan Babel zijn geselecteerd.

Dat heeft de KNVB woensdag bekendgemaakt. Bondscoach Dick Advocaat heeft ook onder meer Jürgen Locadia, Karim Rekik én Wesley Sneijder opgenomen. Voor Van Persie kan het de eerste keer worden in Oranje sinds de dramatische interland tegen Tsjechië, waarin hij een eigen doelpunt maakte en EK-plaatsing misgelopen werd. Afgelopen seizoen werkte hij bij Fenerbahçe samen met Advocaat. Desondanks gingen de interlands vlak voor de zomer aan zijn neus voorbij.

De selectie van Babel is eveneens opvallend. De oud-speler van Ajax kende een prima seizoen bij Besiktas en wordt daar nu voor beloond. Hetzelfde geldt voor Van de Beek, die de start van het nieuwe seizoen juist goed is begonnen.

Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn allebei nog niet wedstrijdfit, maar maken wel deel uit van de voorselectie. Klaas-Jan Huntelaar is één van de gepasseerde namen. Vrijdag 25 augustus maakt Advocaat de definitieve selectie bekend.

Oranje speelt woensdag 31 augustus de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Zondag 3 september wacht de thuiswedstrijd tegen Bulgarije.