Advocaat licht Van Persie-keuze toe en zette snel streep door Van Dijk

Advocaat licht Van Persie-keuze toe en zette snel streep door Van Dijk

16-08-2017 17:30
33

Dick Advocaat is zeer te spreken over de manier waarop Robin van Persie zich vorig seizoen heeft gemanifesteerd bij Fenerbahçe. De bondscoach heeft hem mede daarom teruggehaald in Oranje.

"Hij heeft een hele tijd er niet bijgezeten", begint Advocaat op het officiële kanaal van de KNVB. "Ik heb vorig jaar een jaar met hem gewerkt. Daarin heb ik hem eigenlijk per wedstrijd gebracht. Dat heeft hij heel goed gedaan. Het is een speler die we best misschien kunnen gebruiken. Maar het is een voorlopige lijst. We moeten de komende tijd kijken of hij fit is en speelt bij Fenerbahçe. Er kunnen dus nog spelers afvallen en nog bijkomen."

Donny van de Beek is een andere opvallende naam in de voorselectie. "Deze jongen maakt enorme progressie bij Ajax, dus die houden we in de gaten", aldus Advocaat, die een streep zette door de naam van Virgil van Dijk. "Dat was niet zo moeilijk. Hij heeft helemaal nog niet gespeeld en traint ook nog niet mee met het elftal. Dat is heel simpel: als je helemaal niet meetraint heeft het geen zin om je uit te nodigen."

Tegen Frankrijk staat er veel op het spel voor Oranje, maar ook voor de Fransen. Advocaat: "Heel veel mensen waren verrast dat Zweden won van Frankrijk. Maar ik heb er eigenlijk niet zoveel problemen mee. Als wij alles winnen, staan we nummer één. De druk bij Frankrijk is ook terug. Het wordt een hele spannende periode voor alle drie de landen."