FC Utrecht maakt grote indruk in Europa League en stunt tegen Zenit

16-08-2017 19:50
167

FC Utrecht heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen in de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Het op papier veel sterkere Zenit Sint-Petersburg werd woensdagavond met 1-0 verslagen.

Veel viel er niet af te dingen op de overwinning van Utrecht. Zenit kwam zéér plichtmatig voor de dag in De Galgenwaard, maar dat kwam mede door het enthousiaste spel van de Domstedelingen, die in zowel de eerste als tweede helft domineerden. Lange tijd vergat de ploeg van trainer Erik ten Hag zichzelf echter te belonen.

Voor rust waren de beste mogelijkheden voor Cyriel Dessers. De Belgische aanvaller, in de seizoensopener tegen ADO Den Haag (0-3 zege) nog twee keer trefzeker, hielp in luttele seconden twee droomkansen om zeep en hield op die manier het stroperige en slordige Zenit, getraind door Roberto Mancini, in leven.

In de tweede helft bleef Utrecht de betere ploeg. Vooral het middenveld heerste, met Urby Emanuelson als verrassende nummer zes door de achillespeesblessure van Anouar Kali. Een kwartier voor tijd leverde dat uiteindelijk de dik verdiende 1-0 op. Zakaria Labyad kopte 'm binnen. Utrecht trapt volgende week donderdag met een 1-0 voorsprong af tegen Zenit.