NEC presenteert versterking nummer negen: middenvelder komt van Feyenoord

NEC presenteert versterking nummer negen: middenvelder komt van Feyenoord

17-08-2017 09:17
24

Jari Schuurman speelt dit seizoen definitief in de Jupiler League bij NEC. De twintigjarige middenvelder komt op huurbasis over van Feyenoord. Vorig seizoen stalden de Rotterdammers hem al bij Willem II, met wisselend succes.

"Jari is een aanvallende middenvelder die ook op de linkerflank in de voorhoede kan spelen", zegt technisch directeur Remco Oversier van NEC. "Met het aantrekken van Jari brengen we nu ook het middenveld mooi in balans, aangezien hij een type aanvallende middenvelder is die we nog niet in de ploeg hebben. Dit zorgt voor verschillende keuzemogelijkheden binnen de teamorganisatie en speelwijze van de ploeg."

Schuurman hoopte afgelopen seizoen bij Willem II ervaring op te doen in de Eredivisie, maar kwam in Tilburg niet verder dan elf wedstrijden en drie goals. Bij NEC aast de middenvelder nu op eerherstel. Hij komt verdediger annex middenvelder Calvin Verdonk tegen, die ook wordt gehuurd van Feyenoord.

NEC trok deze transferperiode al negen spelers aan. Naast Schuurman en Verdonk huurde de Nijmeegse club Anass Achahbar en Ted van de Pavert van PEC Zwolle. Kevin Jansen, Guus Joppen, Suently Alberto, Sven Braken en Mart Dijkstra werden definitief vastgelegd.