Heracles doet zaken met buurman Twente: aanvaller op huurbasis naar Almelo

Heracles doet zaken met buurman Twente: aanvaller op huurbasis naar Almelo

17-08-2017 09:45
11

Zeki Erkilinc speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo. De negentienjarige aanvaller komt tijdelijk over van rivaal FC Twente, bevestigen beide clubs donderdagochtend.

Twente meldt dat Erkilinc een contract heeft getekend voor een seizoen, met de optie voor een extra jaar. De vleugelspeler doet het komende seizoen evenwel ervaring op bij de streekgenoot. "Voor Zeki’s ontwikkeling is het belangrijk dat hij voldoende speelminuten maakt. De kans daarop is bij Heracles op dit moment groter dan bij ons. Wij hopen dat hij dit seizoen in Almelo verder kan groeien als speler", reageert Michel Jansen, hoofd jeugdopleiding.

Wedden

Meer odds

Heracles is in zijn nopjes met de komst van Erkilinc. "Onze opleiding is gezamenlijk, en vanuit die situatie heeft Zeki als jeugdspeler regelmatig meegedaan met Heracles Almelo 2", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "Wij hebben de laatste weken met Daryl van Mieghem en Tarik Kada twee buitenspelers verhuurd. We hadden dus, ook vanwege het aantal spelers voor het tweede team, wel behoefte aan talentvolle versterking voor de vleugels."