Potentiële Brands-opvolger getipt bij PSV: 'Een goeie kijk op voetballers'

Potentiële Brands-opvolger getipt bij PSV: 'Een goeie kijk op voetballers'

19-08-2017 11:08
35

PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij NAC Breda, waar Hans Smulders het technisch beleid uitstippelt. De technisch directeur heeft een verleden in Eindhoven en wordt zelfs getipt als potentiële opvolger van Marcel Brands.

Smulders speelde begin jaren tachtig zes duels voor PSV. Hoewel hij als speler geen onuitwisbare indruk achter liet, timmert Smulders nu als technisch directeur aan de weg. Sinds 2015 werkt hij bij NAC, nadat hij eerder dezelfde functie bekleedde bij FC Eindhoven.

"Dat hij is opgeklommen tot technisch directeur van NAC, verbaast mij niet", zegt Kees Ploegsma, toenmalig manager van PSV, in het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Eindhoven, waar hij die club bijna in zijn eentje overeind heeft gehouden. Met dank aan zijn netwerk in België dat hij na zijn spelerscarrière heeft opgebouwd."

Willy van de Kerkhof kan zich van de speler Smulders weinig herinneren, maar is onder de indruk van de technisch directeur. "Hij valt me nu in ieder geval meer op dan toen. Later heeft hij het als manager goed gedaan bij Eindhoven. Hij zal wel een goeie kijk op voetballers hebben. Ik denk zelfs dat hij kan doorgroeien naar PSV als Marcel Brands daar ooit vertrekt."