El Ahmadi: 'Heel veel jongens in zijn situatie zouden de weg zijn kwijtgeraakt'

El Ahmadi: 'Heel veel jongens in zijn situatie zouden de weg zijn kwijtgeraakt'

19-08-2017 12:19
39

Karim El Ahmadi hecht weinig waarde aan de 'glitter en glamour' van de voetbalwereld. De middenvelder van Feyenoord proefde zelf even aan dat leven in Dubai, maar besloot snel terug te keren naar de Europese voetbalvelden.

"Voor mij hoeft het niet. Ik ben snel tevreden. Ik speelde in Dubai, waar ik een waanzinnig leven had. Maar al heel snel dacht ik, ik heb deze gave van God gekregen. Moet ik na al mijn jeugdjaren hier zo eindigen als prof? Ik ben er snel vertrokken", vertelt El Ahmadi in De Telegraaf. Lionel Messi, Clarence Seedorf en Robin van Persie zijn in dat opzicht zijn voorbeelden.

"Als ik zie wat Messi heeft gewonnen in zijn leven, dan weet ik dat heel veel jongens in zijn situatie volledig de weg zouden zijn kwijtgeraakt", stelt de 32-jarige Marokkaan. "Maar hij blijft altijd dezelfde, rustige persoon. Je hoort nooit gekke verhalen over hem. Dat spreekt mij zo aan. In eigen land zie ik dat bij Seedorf en Van Persie."

"Die jongens hebben alles bereikt, in de wereldtop gespeeld en blijven sociaal en maatschappelijk goed in het leven staan. Ze zouden alles kunnen kopen, maar doen dat niet", besluit El Ahmadi.