Utrecht-uitblinker wacht op topclub: 'Ieder mens wil gewaardeerd worden'

Utrecht-uitblinker wacht op topclub: 'Ieder mens wil gewaardeerd worden'

19-08-2017 12:53
85

Yassin Ayoub denkt dat hij in het Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg een andere kant van zichzelf heeft laten zien. De middenvelder van FC Utrecht blijkt naast technisch vaardig ook een bikkelaar.

Ayoub speelde tegen de Russen kort voor de verdediging. "Nu hebben de mensen kunnen zien dat ik echt geen speler ben die overal gaten laat vallen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. De Marokkaans international is blij met de waardering. "Natuurlijk, ieder mens wil gewaardeerd worden. Zo moet het natuurlijk wel een beetje gaan: je komt ergens als een talent binnen en wordt jaar na jaar steeds meer een belangrijke speler. Maar ik verander er niet door, hoor."

"Als de situatie daarom vraagt, maak ik me altijd ondergeschikt aan de ploeg", vervolgt Ayoub. "Zoals tegen Zenit. Iemand moest op '6' spelen. Als de trainer me vraagt, doe ik dat. Ook al speel ik liever op een plek waar mijn drang naar voren beter tot zijn recht komt." Of FC Utrecht nog lang van de spelbepaler kan genieten, is de vraag. Hij wacht af. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt een volgende stap te willen zetten, maar alleen als de club en ik er beter van worden."

"Het mag ook niet ten koste gaan van mijn carrière. Mensen vergeten het soms, maar ik ben pas 23 jaar. Ik kan hier, zeker onder deze trainer, nog heel veel leren", besluit Ayoub.

No Poll