Man United veegt na rust de vloer aan met Swansea en boekt wéér grote zege

19-08-2017 15:19
49

Manchester United heeft voor de tweede week op rij een ruime overwinning geboekt in de Premier League. Swansea City werd zaterdagmiddag met 4-0 verslagen. In het laatste kwart van het duel in het Liberty Stadium maakte United  drie treffers. Die goals vielen in de 80e, 82e en 84e minuut. Een week geleden won United ook al met 4-0, toen van West Ham United.

Voor de pauze waren The Red Devils veel aan de bal. Swansea kwam er amper aan te pas, maar gaf ook weinig kansen weg. Op slag van rust kwam de ploeg van manager José Mourinho op voorsprong. Uit een corner van Daley Blind leek Paul Pogba raak te koppen. Goalie Lukasz Fabianski wist in eerste instantie nog te reden. De rebound was echter prooi voor Eric Bailly: 0-1.

Swansea, met Leroy Fer in de basis, bracht na ruim een uur spelen Luciano Narsingh in de ploeg. Tien minuten na de entree van de Nederlandse vleugelaanvaller was de wedstrijd definitief gespeeld. Mega-aankoop Romelu Lukaku scoorde op aangeven van Henrikh Mkhitaryan.

Daarna ging het héél snel. Binnen enkele minuten stond het 4-0. Pogba maakte er - na een heerlijke assist van opnieuw Mkhitaryan - 3-0 van en twee minuten later haalde invaller Anthony Martial de trekker over. Bij de thuisploeg zat Mike van der Hoorn overigens negentig minuten op de bank.